09 juni 2022

Intuïtief Eten in WILDLANDS

Ik neem je mee in hoe ik bepaal wat ik eet, tijdens een dagje uit.

Intuïtief Eten in WILDLANDS

Intuïtief eten tijdens een dagje uit

Vorige week was ik samen met mijn vriend Mike een dagje naar WILDLANDS in Emmen. Ik neem je graag mee in hoe keuzes maken over eten op zo’n dag voor mij gaat, en hoe dit past bij intuïtief eten.

Ter voorbereiding van de dag nemen we een klein lunchpakketje mee: twee belegde stokbroodjes, koekjes, een fles water en een banaantje. Voor de rest geven we ons over aan wat het park ons aan eten te bieden heeft.

Rond lunchtijd vinden we een restaurant met een plantaardige burger die ik nog nooit gegeten heb. Ik neem er geen frietjes bij, omdat ik ondertussen weet dat dit me achteraf nooit een voldoenend gevoel geeft.

De burger is.. oké. Ik ben blij dat ik hem geprobeerd heb, maar heb ook nog wel trek in m’n broodje. Deze blijkt alleen óók tegen te vallen, zucht. Haha. Ik laat het staan en Mike deelt zijn broodje met mij. Ik merk dat mijn lekkere trek niet gestild is, dus ik neem ook nog een koekje.

Tussenstand

* Ik heb voorlopig voldoende gegeten, ik heb geen honger meer.
* Ik heb iets lekkers gegeten, ondanks dat de burger en het broodje tegenvielen.

Ik ben er helemaal niet mee bezig hoeveel calorieën of koolhydraten ik heb gegeten. Vroeger zou ik me heel druk hebben gemaakt om de gedachte dat ik zojuist een hamburger én een koekje had gegeten bij de lunch. Of ik zou hebben gedacht: ik ben vandaag een dagje uit, ‘nu mag het’, de frietjes en nog iets extra’s hebben genomen. Ik zou me aan het eind van de dag onrustig hebben gevoeld en daardoor nog meer hebben gesnoept, om dat gevoel te dempen.

En nu?

En nu? Nu luister ik naar m’n lichaam en veroordeel ik mijn keuzes niet.

Als je alles van jezelf mag eten, wordt eten weer neutraal.

Diëtist Kristen - Eten op Gevoel
KvK nummer: 85647381


Lid van de DCN,
Geregistreerd diëtist in KP
© 2023 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy
Dietist Kristen

Hi, Heb je een vraag over intuïtief eten?

Stuur een berichtje