Eten op Gevoel

Eten op Gevoel staat voor eten en leven op een manier die goed voelt, voor jou en je lichaam. Dit kan zonder dieet, vanuit vertrouwen in jezelf.

Waarom ‘zonder dieet’?

Onderzoek wijst uit dat diëten bij 80-95% van de mensen geen blijvende oplossing biedt. Mensen komen het gewicht wat ze zijn afgevallen weer aan, of zelfs meer – het bekende jojo’en.

Daarnaast verhoogt diëten de kans op: emotie-eten, snoepbuien, overeten, obsessies of stricte regels rondom eten en een verminderd zelfvertrouwen en lichaamsbeeld.

De dieetindustrie is erop gericht om jou, als ‘onsuccesvolle diëter’, te laten geloven dat jij de oorzaak bent dat het dieet niet werkt, waardoor je vastloopt in een dieetcirkel waar je niet meer uit lijkt te komen.

Herkenbaar? Met Eten op Gevoel bied ik je een oplossing.

de 3 pijlers van intuitief eten

Leren Eten op Gevoel

Bij Eten op Gevoel werk ik met de methode van intuïtief eten. De nadruk ligt op het ontwikkelen van gezonde eetgewoontes en een gezonde relatie met eten en je lichaam.

Intuïtieve eters hebben een hogere lichaamswaardering, een beter zelfbeeld, meer plezier in eten en beweging, minder restrictief eetgedrag en minder eetbuien.

Enkele voorbeelden van waar ik je mee kan helpen:

 • aanleren van gezonde eetgewoontes
 • omgaan met kritische gedachtes over je lichaam, gewicht of eetpatroon
 • vertrouwen terugkrijgen in jezelf en je lichaam
 • verminderen van emotie-eten en/of eetbuien
 • meer plezier terugvinden in beweging

Voor wie?

Eten op Gevoel is voor jou, als je:

 • moe bent van al het diëten;
 • je eetgedrag wil onderzoeken en nieuwe eetgewoontes wil leren;
 • samen wil werken met je lichaam, in plaats van er tegen te vechten;
 • wil leren omgaan met emotie-eten, snoepbuien en overeten;
 • wil durven genieten van eten;
 • begeleiding wil van iemand die begrijpt waar je doorheen gaat.

Heb je een eetstoornis (gehad)? Dan is het belangrijk dat je al een langere tijd een stabiel gewicht hebt en enig contact met je honger- en verzadigingssignalen.

Eten op Gevoel

Wat zeggen anderen?

‘Als ik iets geleerd heb in het traject, is dat eten gewoon eten is. Het is niet goed of slecht. Het is gewoon eten. Waar we van mogen genieten als we daar behoefte aan hebben, zonder schuldgevoel of verdriet. Ik heb het zwart/wit denken eindelijk los kunnen laten. Ik geniet van dat chocolaatje, dat beetje chips of een glas cola op z’n tijd. Omdat ik mezelf nu vertrouw dat ik het met mate kan eten.’

Oud cliënt na 4 maanden Eten op Gevoel coaching

Investeren in jezelf

Eten op Gevoel leer je (helaas!) niet in 1 dag. Daarom bied ik een Startpakket aan, waarin we al met meerdere onderwerpen van intuïtief eten aan de slag gaan.

Het Startpakket bevat 4 online gesprekken: een uitgebreide intake inclusief advies en 3 vervolggesprekken. Tussen de gesprekken in krijg je opdrachten mee, waar je zelf mee aan de slag kunt.

Na het Startpakket bespreken we of je nog meer begeleiding zou willen, of dat je al voldoende hebt geleerd!

Als je bij mij het Startpakket afneemt, kun je in aanmerking komen voor gedeeltelijk vergoeding via je zorgverzekeraar. Wil je hier gebruik van maken? Geef dit dan even aan me aan tijdens ons eerste gesprek!

Tarieven Eten op Gevoel 2023

Interesse in Eten op Gevoel?

Superleuk, ik maak graag kennis met je!

Voor iedereen die geïnteressseerd is, bied ik een kosteloos kennismakingsgesprek aan. Je kunt dit gesprek zelf in mijn agenda inplannen, onderaan deze pagina. Tijdens dit gesprek leren we elkaar al even kennen, bespreken we waar je aan zou willen werken en mag je al je vragen stellen over het traject. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Kennismakingsgesprek nog te spannend? Stuur je vragen dan naar me op via mijn contactformulier of via whatsapp. Ik help je graag!

Ik help je met intuïtief eten

Een anti-dieet methode waarbij je vanuit contact met je lichaam leert eten en bewegen. Ik heb hiervoor de Masterclasses gevolgd bij het Centrum van Intuïtief Eten

Gezonde voeding
Plezier in bewegen
Positiever lichaamsbeeld

Vertrouw op jezelf en je lichaam

Je hebt geen dieet nodig hebt om je te vertellen wat je moet eten en hoeveel je moet bewegen. Start met intuïtief eten en leer weer vertrouwen op jezelf en je lichaam.

Gratis kennismakingsgesprek

Diëtist Kristen - Eten op Gevoel
KvK nummer: 85647381


Lid van de DCN,
Geregistreerd diëtist in KP
© 2023 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy
Dietist Kristen

Hi, Heb je een vraag over intuïtief eten?

Stuur een berichtje