Specialisaties

Intuïtief eten

Een anti-dieet methode waarbij je vanuit contact met je lichaam leert eten en bewegen. Ik heb hiervoor de Masterclasses gevolgd bij het Centrum van Intuïtief Eten. Onderwerpen waarmee we aan de slag kunnen zijn: honger, verzadiging, voldoening, smaak, emotie-eten, dieetgedachtes, eetregels en lichaamsbeeld. Verder werken we aan het vergroten van je kennis over gezondheid/een volwaardig voedingspatroon en aan leefstijlaspecten, zoals beweging, stress en slaap. Intuïtief eten is zeer geschikt voor mensen met een verstoorde relatie met eten, als nabehandeling van een eetstoornis, en voor mensen die al heel lang bezig zijn met diëten/proberen af te vallen en klaar zijn om iets anders te proberen.

Eetstoornis nabehandeling of terugvalpreventie

Je bent klaar met de behandeling van je eetstoornis, maar wat nu? Het is een grote stap om weer terug te komen in een wereld die draait om diëten en afvalmarketing. Vanuit mijn eigen ervaring met het hebben (en herstellen) van een eetstoornis, kan ik je begeleiden met het ontwikkelen van een eet- en beweegpatroon die bij je past. Ook kun je bij mij wanneer je het even moeilijk hebt één of een aantal consulten afnemen als terugvalpreventie, tot je voldoende vertrouwen en handvatten hebt om het weer zelf te doen!

Afvallen zonder dieet

Steeds meer mensen realiseren zich dat diëten op de lange termijn niet werken. Ze vallen wel af, maar komen het gewicht (of meer) in opvolgende jaren weer aan. Herken je dit? Vanuit mijn kennis als diëtist begeleid ik je naar het vinden van een voedings- en beweegpatroon die bij je past. We nemen de focus weg van het afvallen, en gaan bijvoorbeeld aan de slag met overeetmomenten, snoepbuien, emotie-eten, maar ook met het weghalen van dieetgedachtes en eetregels.

Vegetarische/plantaardige voeding

Wil je graag stappen maken naar een plantaardiger voedingspatroon? Ook dan kun je bij mij terecht! Ik ben overtuigd van de vele voordelen van een plantaardig voedingspatroon en eet ook zelf al 4 jaar (overwegend) plantaardig. Samen kijken we naar je huidige voedingspatroon en hoe je op een volwaardige manier producten zou kunnen vervangen. Ook kijken we naar welke supplementen je eventueel kunt gebruiken.

Preventief

Als je merkt dat je relatie met eten gespannen is, maar er is nog geen directe reden om groots aan de bel te trekken, kun je ook bij mij terecht. Met een aantal consulten kunnen we kijken waar je tegenaan loopt en proberen we je met een paar kleine aanpassingen terug te brengen naar een ontspannen kijk op eten en bewegen.

Ook als je meer informatie wil over een voedzaam eetpatroon of tips over hoe je meer kunt bewegen kun je voor één of enkele consulten bij mij terecht. Tip: ik bied een startpakket aan waarmee je korting krijgt op een intakegesprek en 3 vervolgconsulten.

Ik help je met intuïtief eten

Een anti-dieet methode waarbij je vanuit contact met je lichaam leert eten en bewegen. Ik heb hiervoor de Masterclasses gevolgd bij het Centrum van Intuïtief Eten

Gezonde voeding
Plezier in bewegen
Positiever lichaamsbeeld

Diëtist Kristen - Eten op Gevoel
KvK nummer: 85647381


Lid van de DCN,
Geregistreerd diëtist in KP
© 2022 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy
Dietist Kristen

Hi, Heb je een vraag over intuïtief eten?

Stuur een berichtje