Specialisaties

Ik ben gespecialiseerd in intuïtief eten en herstel na een eetstoornis. Ook kun je bij mij terecht voor het verminderen van emotie-eten of eetbuien, een gezond voedingspatroon zonder dieet, of vragen over een volwaardig plantaardig voedingspatroon.

Intuïtief eten

Intuïtief Eten is een methode waarbij je vanuit contact met je lichaam en oordeelvrij leert eten en bewegen. Je kunt hierdoor weer meer genieten van eten en hebt minder kritische gedachtes over je lichaam en gewicht. Je eet op een manier waarbij je goed voor je lichaam zorgt, met een volwaardig voedingspatroon. Intuïtief eten is zeer geschikt voor mensen met een verstoorde relatie met eten, als nabehandeling van een eetstoornis, en voor mensen die al heel lang bezig zijn met diëten/proberen af te vallen en klaar zijn om iets anders te proberen.

specialisaties

Herstellen na een eetstoornis

Je bent klaar met de behandeling van je eetstoornis, maar wat nu? Het is een grote stap om weer terug te komen in een wereld die draait om diëten en afvalmarketing. Vanuit mijn eigen ervaring met het hebben (en herstellen) van een eetstoornis, kan ik je begeleiden met het ontwikkelen van een eet- en beweegpatroon die bij je past. Ook kun je bij mij terecht wanneer je het een periode moeilijk hebt, als terugvalpreventie, tot je voldoende vertrouwen en handvatten hebt om het weer zelf te doen!

Emotie-eten

Als mensen last hebben van emotie-eten, gaat dit vaak om het weg-eten van verdriet, spanning (angst) en boosheid. Meestal gebeurt dit met calorie- en suikerrijke voeding en voel je na het emotie-eten een gevoel van schaamte of schuldgevoel. Als je hier last van hebt, kun je je heel alleen voelen. Daarom is het soms moeilijk om hulp te vragen. Toch kan dit een belangrijke stap zijn in het herstellen van emotie-eten. Door te onderzoeken waar het gedrag vandaan komt en liever voor jezelf en je lichaam te zijn, leer je op een andere manier omgaan met eten en je emoties.

Gezond voedingspatroon, zonder dieet

Steeds meer mensen realiseren zich dat diëten op de lange termijn niet werken. Ze vallen wel af, maar komen het gewicht (of meer) in opvolgende jaren weer aan. Vaak komt dit omdat mensen te drastische aanpassingen doen, die ze niet op lange termijn kunnen volhouden. Herken je dit? Ik kan je helpen met het vinden van een voedings- en beweegpatroon die bij je past en niet voelt alsof je het ‘moet volhouden’. Ik focus hierbij op:

  • Vergroten van kennis over voeding en maken van kleine aanpassingen in het voedingspatroon
  • Werken aan problemen in eetgedrag, zoals emotie-eten, snoepbuien, over-eten
  • Neutrale kijk op voeding en lichaamsbeeld, door het onderzoeken van eetregels en kritische gedachtes

Specialisaties gezonde voeding
specialisaties plantaardig

Vegetarische of plantaardige voeding

Wil je graag stappen maken naar een plantaardiger voedingspatroon? Ook dan kun je bij mij terecht! Ik ben overtuigd van de vele voordelen van een plantaardig voedingspatroon en eet ook zelf al 4 jaar (overwegend) plantaardig. Samen kijken we naar je huidige voedingspatroon en hoe je op een volwaardige manier producten zou kunnen vervangen. Ook kijken we naar welke supplementen je eventueel kunt gebruiken.

Ik help je met intuïtief eten

Een anti-dieet methode waarbij je vanuit contact met je lichaam leert eten en bewegen. Ik heb hiervoor de Masterclasses gevolgd bij het Centrum van Intuïtief Eten

Gezonde voeding
Plezier in bewegen
Positiever lichaamsbeeld

Vertrouw op jezelf en je lichaam

Je hebt geen dieet nodig hebt om je te vertellen wat je moet eten en hoeveel je moet bewegen. Start met intuïtief eten en leer weer vertrouwen op jezelf en je lichaam.

Gratis kennismakingsgesprek
Kristen Hagenaar

Heb je nog een vraag?

Stuur me een berichtje!

Diëtist Kristen - Eten op Gevoel
KvK nummer: 85647381


Lid van de DCN,
Geregistreerd diëtist in KP
© 2023 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy
Dietist Kristen

Hi, Heb je een vraag over intuïtief eten?

Stuur een berichtje