01 mei 2023

Cliënt vertelt: ‘het leven dat je terugkrijgt is zo mooi’

In deze blog lees je een door haar zelf geschreven ervaring van een cliënt over het laatste stukje herstel van haar eetstoornis en intuïtief leren eten.

Intuïtief eten na een stoornis

In december 2022 was ik al 2 jaar in therapie voor mijn eetstoornis. Ik was jaren bezig geweest met mijn lichaam, eten, afvallen, sporten en boos zijn op mijzelf. Het ging eindelijk beter met mij en ik had één heel duidelijk doel voor ogen: ik wil koste wat het kost niet terugvallen in mijn eetstoornis.

Omdat ik met een paar vragen bleef rondlopen waarover mijn therapeute niet de expertise had, verwees zij mij door naar Kristen.

Het moment dat ik Kristens website bezocht, weet ik nog goed. Het Intuïtief Eten boek had ik al gelezen en had mij ontzettend geholpen. Daarom was ik blij om te zien dat Kristen hiermee werkt. Ook sprak Kristens taal mij aan. Ze zet zit af tegen de dieetcultuur en spreekt hardop uit dat diëten niet werkt. Hierdoor voelde ik mij veilig, gehoord en gezien.

Als Kristen zich als diëtist zo hard durft te verzetten tegen de dieetcultuur, dan weet ik zeker dat zij alles op alles zet om mij te helpen.’ dacht ik.

Een sparringpartner tegen de eetstoornis

De eerste gesprekken waren best zwaar. Kristen weet feilloos wat eetstoornisgedachten zijn en wat oprechte gedachten zijn. Ze drukte mij met mijn neus op de feiten en wrikte alle restjes eetstoornis waar ik aan vasthield los. Dit deed ze met veel empathie en humor. We hadden aan een half woord genoeg en Kristen liet mij zelf mijn antwoorden vormen, omdat zij allang doorhad dat ik het prima wist.

Kristen heeft zich aangepast aan wat ik nodig had: een sparringpartner om mijn gedachten helder te krijgen. Dit was voor mij voldoende, omdat ik al ver was in mijn herstel. Ze gaf mij bevestiging waar nodig, maar liet mij vooral zelf de antwoorden uitspreken. Ik ben er van overtuigd dat Kristen mensen met andere problemen of mensen die minder ver zijn in hun hersteltraject ook goed kan helpen. Haar ervaringsdeskundigheid speelt hierin een grote rol.

Het leven dat je terugkrijgt is zo mooi

Het afronden van het traject vond ik best spannend, na al die jaren begeleiding ga ik het nu toch echt ‘zelf’ doen. Ergens voelt het alsof je in het diepe wordt gegooid, maar ik weet dat Kristen me heeft leren zwemmen. En niet een beetje zwemmen, nee, echt diploma C+ mét reddingszwemmen. Daarnaast weet ik ook dat Kristens deur altijd open staat.

Ik kan iedereen aanraden om bij Kristen een gesprek in te plannen. Ook wil ik iedereen die aan het begin van diens hersteltraject staat, zeggen:

‘Zet door, maak het af, want het leven dat je ervoor terugkrijgt is zo mooi. Dat leven is alle zware momenten die je gaat meemaken waard.’

Door mijn traject met Kristen durf ik te genieten van eten en heb ik vertrouwen in mijzelf en mijn lichaam.

Weten wat ik voor jou kan betekenen?

Klik in de menubalk op ‘kennismaken?’ of het agenda icoontje om een vrijblijvend gesprek in te plannen of stuur me even een berichtje op whatsapp. Ik denk graag met je mee!

Diëtist Kristen - Eten op Gevoel
KvK nummer: 85647381


Lid van de DCN,
Geregistreerd diëtist in KP
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy
Dietist Kristen

Hi, Heb je een vraag over intuïtief eten?

Stuur een berichtje