Wie is Diëtist Kristen?

Als diëtist en intuïtief eten coach is mijn missie is om jou te laten ervaren dat je geen diëten nodig hebt om gezonder te worden. Ik ben er van overtuigd dat gezond leven veel makkelijker wordt als je met je lichaam gaat samenwerken als team.

Deze missie ontstond niet zomaar. Al van kinds af aan wilde ik, net als velen anderen, graag mijn lichaam en gewicht veranderen. Ik probeerde verschillende diëten en sportte veel. Ik viel tientallen kilo’s af, maar kwam deze vervolgens ook weer aan.

Het voelde alsof het mijn schuld was; dat ik niet genoeg doorzettingsvermogen had en de volgende keer nóg strenger voor mezelf moest zijn. Uiteindelijk ontwikkelde ik hierdoor een eetstoornis.

Verstoorde relatie met eten

Door mijn werk als diëtist ben ik me extra bewust van de enorme druk die er ligt op gewicht, uiterlijk en het slankheidsideaal.

Veel mensen hebben een verstoorde relatie met hun lichaam, en daardoor ook met eten en bewegen. Kritisch zijn over je lichaam lijkt eerder de standaard in plaats van een uitzondering.

Hierdoor verliezen we iets heel belangrijks uit het oog: je kunt gezond leven en goed voor jezelf en je lichaam zorgen, zónder streng voor jezelf te hoeven zijn.

In mijn eigen reis naar herstel ontdekte ik: mijn lichaam is niet het probleem, maar het gevecht tegen mijn lichaam is het probleem. Zodra ik mijn lichaam niet meer als vijand, maar als vriend ging behandelen, veranderde de manier waarop ik voor mijn lichaam ging zorgen ook drastisch.

Hierdoor ontstond de missie om anderen die ook deze strijd voelen, te laten ervaren dat een gezonde en ontspannen relatie met eten en je lichaam echt mogelijk is.

Diëtist & Coach

Begin 2022 studeerde ik af als kwaliteitsgeregistreerde diëtist. Dit is een beschermde titel voor het afronden van de 4-jarige HBO opleiding Voeding en Diëtetiek.

Hierna heb ik verschillende geaccrediteerde nascholingen gevolgd. Ik maak in mijn coaching gebruik van Intuïtief Eten en van ACT (acceptatie en commitment therapie).

Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige: door mijn eigen worsteling met diëten, jojo’en een eetstoornis, heb ik veel begrip voor waar jij doorheen gaat.

Deze verschillende aspecten heb ik samengebracht in Eten op Gevoel Coaching. Ontdekken wat ik voor jou kan betekenen?

Intuïtief eten diëtist Kristen

Ik help je met intuïtief eten

Een anti-dieet methode waarbij je vanuit contact met je lichaam leert eten en bewegen. Ik heb hiervoor de Masterclasses gevolgd bij het Centrum van Intuïtief Eten

Gezonde voeding
Plezier in bewegen
Positiever lichaamsbeeld

Vertrouw op jezelf en je lichaam

Je hebt geen dieet nodig hebt om je te vertellen wat je moet eten en hoeveel je moet bewegen. Start met intuïtief eten en leer weer vertrouwen op jezelf en je lichaam.

Gratis kennismakingsgesprek

Diëtist Kristen - Eten op Gevoel
KvK nummer: 85647381


Lid van de DCN,
Geregistreerd diëtist in KP
© 2023 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy
Dietist Kristen

Hi, Heb je een vraag over intuïtief eten?

Stuur een berichtje