Wie is Diëtist Kristen?

Welkom! Mijn naam is Kristen Hagenaar, ik ben 29 jaar en woon in Arnhem. Sinds maart 2022 help ik mensen met het loslaten van de strijd met hun lichaam en eetpatroon.

Deze missie ontstond niet zomaar. Al van kinds af aan wilde ik, net als velen anderen, graag mijn lichaam en gewicht veranderen. Ik probeerde verschillende diëten en sportte veel. Ik viel tientallen kilo’s af, maar kwam deze vervolgens ook weer aan. Het voelde alsof het mijn schuld was; dat ik niet genoeg doorzettingsvermogen had en de volgende keer nóg strenger voor mezelf moest zijn.

Ik was hierin zeker niet de enige. In onze maatschappij ligt er een enorme nadruk op gewicht, uiterlijk en het slankheidsideaal. Hierdoor verliezen we iets heel belangrijks uit het oog: je kunt gezond leven en goed voor jezelf en je lichaam zorgen zónder jezelf dingen te verbieden en zónder streng en hard voor jezelf te zijn.

Verstoorde relatie met eten

Voor mij kwam die boodschap te laat. De continue focus op diëten, een slecht lichaamsbeeld en een aantal moeilijke gebeurtenissen leidde tot een eetstoornis.

Toen ik hier uiteindelijk voor in behandeling ging, werd er tot mijn verbazing weinig over eten gesproken. In plaats daarvan leerde ik mijn emoties beter uiten, liefdevoller omgaan met mijn lichaam, controle over het eten loslaten en eerder mijn grenzen aangeven.

Ik leerde beter voor mezelf en mijn lichaam zorgen.

Wat ik hierdoor ook leerde, is dat ook heel veel mensen zonder eetstoornis wél een verstoorde relatie met eten en hun lichaam hebben. Doordat diëten en afslanken zo normaal zijn geworden, valt dit alleen niet zo op. Kritisch zijn over je gewicht en lichaam is eerder de standaard dan een uitzondering.

Daar wilde ik verandering in brengen.

Intuïtief eten Diëtist

Toen leerde ik over Intuïtief Eten. Hierbij leer je beter luisteren naar wat je lichaam je vertelt. Niet denken, maar voelen!

Ik pastte de methode op mezelf toe. Hoe meer ik op mijn lichaam vertrouwde, hoe beter mijn relatie met eten en mijn lichaam ook werd. Ik heb een stabiel gewicht, geen snoepbuien in de avond meer en ik heb eten niet meer nodig om met mijn emoties om te gaan.

De meeste diëtisten geven je een voedingslijst en leren je over gezonde voeding, maar ik denk dat dit voor veel mensen onvoldoende is. Daarom ben ik in maart 2022 mijn eigen praktijk begonnen en heb ik het Eten op Gevoel traject opgestart.

Weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan eens contact met me op, ik help je graag.

Intuïtief eten diëtist Kristen

Ik help je met intuïtief eten

Een anti-dieet methode waarbij je vanuit contact met je lichaam leert eten en bewegen. Ik heb hiervoor de Masterclasses gevolgd bij het Centrum van Intuïtief Eten

Gezonde voeding
Plezier in bewegen
Positiever lichaamsbeeld

Vertrouw op jezelf en je lichaam

Je hebt geen dieet nodig hebt om je te vertellen wat je moet eten en hoeveel je moet bewegen. Start met intuïtief eten en leer weer vertrouwen op jezelf en je lichaam.

Gratis kennismakingsgesprek

Diëtist Kristen - Eten op Gevoel
KvK nummer: 85647381


Lid van de DCN,
Geregistreerd diëtist in KP
© 2023 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy
Dietist Kristen

Hi, Heb je een vraag over intuïtief eten?

Stuur een berichtje