Eten op Gevoel coaching

Eten op Gevoel staat voor eten en leven op een manier die goed voelt voor jou en je lichaam.

De schadelijke dieetcultuur en de vaak tegenstrijdige informatie online maken het moeilijk om te weten wat nog ‘gezond’ of ‘normaal’ is, en wat bij jouw lichaam past.

Veel mensen ontwikkelen hierdoor een verstoorde relatie met eten, en vinden het moeilijk hier de juiste hulp voor te vinden.

Daarom heb ik me gespecialiseerd in eetgedrag en lichaamsbeeld. Door een combinatie van intuïtief eten,  ACT en mijn kennis als diëtist help ik je om weer vertrouwen te krijgen in je lichaam en te bouwen aan een gezond en ontspannen eet- en beweegpatroon.

Foto van diëtist en intuïtief eten coach Kristen. Eten op Gevoel coaching.

Is het iets voor mij?

Eten op Gevoel is voor (jong)volwassenen (+/- 18-35 jaar) die onrust en onzekerheid voelen over hun eetgedrag en lichaam.

Ik begeleid je middels 1-op-1 online coaching naar een relatie met eten die rust en plezier geeft, en naar vertrouwen in jouw lijf, zonder stress, angst en schaamte.

We focussen hierbij niet op gewichtsverlies, maar werken de volgende onderwerpen:

 • Verminderen van dieetgericht denken. Niet meer continu bezig hoeven zijn met calorieën, gewicht, etc.
 • Beter luisteren naar je lichaam (honger, verzadiging, vermoeidheid).
 • Regelmatig en volwaardig eten
 • Grip krijgen op emotie-eten, snoep- en eetbuien en/of overeten.
 • Mogen genieten van eten, zonder schuldgevoel
 • Verbeteren van je lichaamsbeeld
 • Meer plezier en motivatie om te sporten
 • Vergroten van zelfcompassie

Dit zeggen anderen over Eten op Gevoel

Je hebt de stap gezet: je gaat om hulp vragen. Maar dan moet je nog wel inschatten of je op de juiste plek terecht komt. Daarom lees je hieronder enkele ervaringen van mensen die je graag iets vertellen over wat zij tijdens het traject hebben geleerd. Word je enthousiast van hun verhalen? Dan zit je hoogstwaarschijnlijk op de juiste plek!

Lisette:

‘Dankzij het traject met Kristen heb ik nu zo’n rust in mijn hoofd. Ik ben niet meer bezig met “oh dat mag ik niet nemen, want dat is slecht”. Ik tel geen calorieën meer, sta niet meer op de weegschaal en mijn snaaibuien zijn zo goed als verdwenen.’

Patricia:

‘Door mijn traject met Kristen durf ik te genieten van eten en heb ik vertrouwen in mijzelf en mijn lichaam. Ik ben er van overtuigd dat Kristen mensen met andere problemen of mensen die minder ver zijn in hun hersteltraject (van een eetstoornis) ook goed kan helpen.

Vera:

‘Als ik iets geleerd heb in het traject, is dat eten niet goed of slecht is. Het is gewoon eten. Waar we van mogen genieten als we daar behoefte aan hebben, zonder schuldgevoel of verdriet. Ik heb het zwart/wit denken eindelijk los kunnen laten.’

Praktische informatie

Bij Eten op Gevoel coaching begin je met een Startpakket, waarin je kennis maakt met mijn manier van werken en we de eerste stappen zetten met het werken aan jouw hulpvraag. Met dit startpakket krijg je:

 • 1x intakesessie waarin we uitgebreid in kaart brengen waar je tegenaan loopt
 • 3x een vervolgsessie van 60 minuten
 • Opdrachten waar je thuis mee aan de slag gaat
 • Tussentijds app- en mailcontact

Voor het pakket betaal je €288,-. Heb je daarna behoefte aan meer coaching? Dan plannen we naar wens losse vervolggesprekken in van 45 of 60 minuten.

Rust en plezier rondom eten

Interesse in het Eten op Gevoel Traject? Dan plannen we altijd eerst een adviesgesprek in. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Hierin brengen we kort in kaart wat je hulpvraag is en geef ik je eerlijk advies over of dit traject voor jou geschikt is. Als je na deze sessie besluit dat je wil starten, plannen we meteen een intakegesprek in.

Let op: het is via Calendly slechts beperkt mogelijk een adviesgesprek in te plannen. Kun je niet op deze dagen? Stuur dan even een mailtje naar info@dietistkristen.nl.

foto van intuïtief eten diëtist Kristen Eten op Gevoel

Ik help je met intuïtief eten

Een anti-dieet methode waarbij je vanuit contact met je lichaam leert eten en bewegen. Ik heb hiervoor de Masterclasses gevolgd bij het Centrum van Intuïtief Eten

Gezonde voeding
Plezier in bewegen
Positiever lichaamsbeeld

Eten op Gevoel coaching

Eten op Gevoel staat voor eten en leven op een manier die goed voelt, voor jou en je lichaam.

In veel gevallen kan ik eigenlijk meteen zeggen: ja, het is iets voor jou. We worden namelijk bijna allemaal als intuïtieve eters geboren. Baby’s en peuters weten heel goed wanneer ze honger hebben en wanneer ze genoeg hebben gehad. Als jij dit ook had, dan is intuïtief eten iets voor jou!

Maar, om iets specifieker te zijn: als je wil werken aan een gezonde relatie met eten en beter wil leren luisteren naar je lichaam, dan kan ik het je van harte aanraden.

De methode helpt je om op een compassievolle manier met jezelf om te gaan, je bewust te worden van wat je lichaam vertelt én hoe je er beter voor kan zorgen.

Bij intuïtief eten hebben we het over ‘jezelf onvoorwaardelijke toestemming geven om te mogen eten’ Dit kan klinken alsof je jezelf volledig kunt laten gaan. Ongelimiteerd eten wat en hoeveel je wil. Maar dat is het zeker niet!

We zien dat de controle en restricties binnen een dieet vaak zorgen voor een periode van controleverlies, met veel snoepen en eetbuien. Door jezelf onvoorwaardelijke toestemming te geven om te mogen eten, zien we dat (mits goed uitgevoerd) die eetdrang juist afneemt en er een gezonde balans terugkeert.

Het is daarnaast ontzettend belangrijk dat je leert luisteren naar je honger- en verzadigingssignalen, zodat je ook steeds beter aan kunt voelen wanneer het tijd is om te eten en om te stoppen met eten.

Als je dit ‘onder de knie’ hebt, dan zul je merken dat jij jezelf toestemming kunt geven om alles te mogen eten, en juist daardoor niet meer zo’n drang hebt om alles te eten.

Het is heel lastig om hier echt een getal aan te plakken, omdat het zo’n persoonlijk proces is.

Maar, als ik naar mijn eigen ervaring en die van mijn cliënten kijk, zie ik wel dat je al binnen een paar weken verandering kunt merken. Dit kan bv. betekenen dat je beter naar je honger en verzadiging bent gaan luisteren, en daardoor merkt dat er ‘vanzelf’ dingen in je eetpatroon op hun plek beginnen te vallen.

Maar het echt goed beheersen van alle aspecten van intuïtief eten is een veel langer leerproces. Als je je hele leven al beïnvloed wordt door dieetmarketing, calorieën tellen en jezelf afstraffen, heeft het veel tijd en aandacht nodig om hier uit los te komen.

Gun jezelf deze tijd ook, om te leren en fouten te maken. Als je investeert om de relatie met eten en je lichaam te herstellen, heb je hier de rest van je leven iets aan.

Intuïtief eten is geen dieet, en afvallen is ook niet het doel. Gewicht is dus ook niet iets waar we ons tijdens het traject actief mee bezig houden.

Maar omdat je aanpassingen maakt aan je eetgedrag, kan dit wel invloed hebben op je gewicht. Uiteindelijk kom je als intuïtieve eter uit bij jouw ‘setpoint gewicht’: het gewicht wat bij jou lichaam past, als je gezond eetgedrag ontwikkeld hebt.

Ja, dat kan zeker! Naast diëtist ben ik ook ervaringsdeskundige in het herstellen van een eetstoornis. Intuïtief eten heeft mij enorm geholpen in de laatste stappen van dit proces.

Er zit hier wel een ‘maar’ aan vast. Om te beginnen met intuïtief eten is het belangrijk dat je:

 • In een stabiele situatie zit, waarbij je jezelf voldoende kunt voeden
 • Niet (meer) braakt en/of laxeert.
 • Al enigszins contact hebt met je honger- en verzadigingsgevoel

Twijfel je of het op dit moment verstandig is om te beginnen aan intuïtief eten? Neem even contact met me op en dan denk ik met je mee!

Dat kan zeker. Bij intuïtief eten kijken we naar hoe je goed voor jezelf en je lichaam kunt zorgen. Als je last krijgt van bepaalde voedingsmiddelen hoort het natuurlijk bij goed voor jezelf zorgen dat je deze producten niet eet. Wel gaan we onderzoeken of je het vermijden van deze producten ervaart als beperking. Zo ja, dan kijken we of er vervangende producten zijn die je hetzelfde gevoel van voldoening geven, zonder dat je er klachten van krijgt.

Bij de meeste zorgverzekeraar kun je gemiddeld zo’n 60-80% van de eerste 3 uur Eten op Gevoel coaching vergoed krijgen. Omdat dit uit de basisverzekering is, gaat dit wel eerst van je eigen risico af. Bij uitgebreidde aanvullende pakketten of als je een restritutiepolis hebt, kan het zijn dat je meer vergoed krijgt.

Om in aanmerking te komen voor de vergoeding heb je een verwijsbrief nodig van de huisarts.
Als je twijfelt over de vergoeding, neem dan contact op met jouw zorgverzekeraar.

Vertrouw op jezelf en je lichaam

Start met intuïtief eten en leer weer vertrouwen op jezelf en je lichaam. Plan hieronder een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om kennis te maken met mij en mijn werkwijze.

Gratis adviesgesprek

Diëtist Kristen - Eten op Gevoel
KvK nummer: 85647381


Lid van de DCN,
Geregistreerd diëtist in KP
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy
Dietist Kristen

Hi, Heb je een vraag over intuïtief eten?

Stuur een berichtje