Eten op Gevoel

Eten op Gevoel staat voor eten en leven op een manier die goed voelt voor jou en je lichaam, zónder dieet.

Onderzoek wijst namelijk uit dat diëten bij 80-95% van de mensen geen blijvende oplossing biedt. Sterker nog, diëten vergroot de kans op: emotie-eten, snoepbuien, overeten, obsessies of stricte regels rondom eten en een verminderd lichaamsbeeld.

Bij Eten op Gevoel coaching leer je samenwerken met je lichaam, als team. Je bouwt aan een eet- en beweegpatroon die langdurig vol te houden is en bij je past. Geen strenge dieetlijsten, maar kleine haalbare stapjes waarbij je beter voor jezelf gaat zorgen. Ik werk hiervoor graag met de principes van intuïtief eten en onderdelen uit ACT.

Ben jij klaar om het diëten achter je te laten?

Ik, een blanke jonge vrouw met donker krullend haar, zit in het gras. Ik heb een zwarte wijde broek aan en een bruine overhemd met zwarte bloemetjes. Ik lach naar de camera.

Voor wie is Eten op Gevoel coaching?

Voor iedereen die wil werken aan gezond eetgedrag en een betere relatie met eten, bewegen en zijn/haar lichaam.

Eten op Gevoel coaching helpt jou bij:

  • duurzame gedragsverandering
  • werken aan gezond eetgedrag
  • vertrouwen terugkrijgen in je lichaam
  • verminderen van emotie-eten, overeten, snoepbuien
  • genieten van eten, zonder schuldgevoel
  • omgaan met kritische gedachtes over je lichaam of gewicht
  • Verminderen van gezondheidsklachten, zoals bij prikkelbaar darmsyndroom (PDS), verhoogde bloeddruk en verhoogd cholesterol.

Let op: bij Eten op Gevoel ligt de focus dus niet op afvallen, maar op het ontwikkelen van gezonde gewoontes. Je leert met name beter voor jezelf zorgen en beter naar je lichaam luisteren.

Wie gingen je voor?

Lisette:

‘Dankzij het traject met Kristen heb ik nu zo’n rust in mijn hoofd. Ik ben niet meer bezig met “oh dat mag ik niet nemen, want dat is slecht”. Ik tel geen calorieën meer, sta niet meer op de weegschaal en mijn snaaibuien zijn zo goed als verdwenen. Als ik er zin in heb, neem ik nog weleens wat lekkers, maar ik kan nu goed aanvoelen wanneer ik vol zit. En het belangrijkste: ik voel me NIET schuldig!’

Patricia:

“Door mijn traject met Kristen durf ik te genieten van eten en heb ik vertrouwen in mijzelf en mijn lichaam. Ik ben er van overtuigd dat Kristen mensen met andere problemen of mensen die minder ver zijn in hun hersteltraject (van een eetstoornis) ook goed kan helpen. Haar ervaringsdeskundigheid speelt hierin een grote rol.

Vera:

‘Als ik iets geleerd heb in het traject, is dat eten niet goed of slecht is. Het is gewoon eten. Waar we van mogen genieten als we daar behoefte aan hebben, zonder schuldgevoel of verdriet. Ik heb het zwart/wit denken eindelijk los kunnen laten. Ik geniet van dat chocolaatje, dat beetje chips of een glas cola op z’n tijd. Omdat ik mezelf nu vertrouw dat ik het met mate kan eten.’

Klaar voor de start?

Investeren in jezelf

Werken aan nieuw gedrag en je relatie met eten, lukt (helaas!) niet in 1 dag. Daarom bied ik aan nieuwe coachees een Startpakket aan, waarmee je een goed begin kunt maken! Hierbij krijg je:

  • 4 online coachingssessie
  • Praktische opdrachten die je makkelijk thuis kunt uitvoeren
  • App- en mailcontact bij tussentijdse vragen of om moeilijke momenten of overwinningen te delen.

De kosten voor het Startpakket zijn €228,00. Je kunt in aanmerking komen voor gedeeltelijk vergoeding via je zorgverzekeraar. Mijn advies is om dit voorafgaand even na te vragen.

Kosteloze kennismaking
Plan kosteloos een kennismakingsgesprek in, onderaan deze pagina. Zo kunnen we elkaar al even ontmoeten, en kun je al je vragen stellen!

Heb je een korte vraag? Deze kun je ook stellen via het contactformulier of via whatsapp.

Ik help je met intuïtief eten

Een anti-dieet methode waarbij je vanuit contact met je lichaam leert eten en bewegen. Ik heb hiervoor de Masterclasses gevolgd bij het Centrum van Intuïtief Eten

Gezonde voeding
Plezier in bewegen
Positiever lichaamsbeeld

Vertrouw op jezelf en je lichaam

Je hebt geen dieet nodig hebt om je te vertellen wat je moet eten en hoeveel je moet bewegen. Start met intuïtief eten en leer weer vertrouwen op jezelf en je lichaam.

Gratis kennismakingsgesprek

Diëtist Kristen - Eten op Gevoel
KvK nummer: 85647381


Lid van de DCN,
Geregistreerd diëtist in KP
© 2023 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy
Dietist Kristen

Hi, Heb je een vraag over intuïtief eten?

Stuur een berichtje