04 november 2022

Hoelang duurt het voor ik intuïtief ga eten?

Het is heel lastig om hier echt een getal aan te plakken, omdat het zo’n persoonlijk proces is. Maar, als ik naar mijn eigen ervaring en die van mijn cliënten kijk, zie ik wel dat je al binnen een paar weken verandering kunt merken. Dit kan bv. betekenen dat je beter naar je honger en […]

Het is heel lastig om hier echt een getal aan te plakken, omdat het zo’n persoonlijk proces is.

Maar, als ik naar mijn eigen ervaring en die van mijn cliënten kijk, zie ik wel dat je al binnen een paar weken verandering kunt merken. Dit kan bv. betekenen dat je beter naar je honger en verzadiging bent gaan luisteren, en daardoor merkt dat er ‘vanzelf’ dingen in je eetpatroon op hun plek beginnen te vallen.

Maar het echt goed beheersen van alle aspecten van intuïtief eten is een veel langer leerproces. Als je je hele leven al beïnvloed wordt door dieetmarketing, calorieën tellen en jezelf afstraffen, heeft het veel tijd en aandacht nodig om hier uit los te komen.

Gun jezelf deze tijd ook, om te leren en fouten te maken. Als je investeert om de relatie met eten en je lichaam te herstellen, heb je hier de rest van je leven iets aan.

Diëtist Kristen - Eten op Gevoel
KvK nummer: 85647381


Lid van de DCN,
Geregistreerd diëtist in KP
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy
Dietist Kristen

Hi, Heb je een vraag over intuïtief eten?

Stuur een berichtje