10 juli 2023

Het verhaal van Lisette: ‘ik ben een ander persoon geworden’

Lees hier hoe zij van een diëter met een slecht lichaamsbeeld en snaaibuien, veranderde naar een Intuïtief Eter met gezond eetgedrag, die haar lichaam weer kan omarmen.

‘Ik kwam 40 kilo aan tijdens mijn zwangerschap’

In 2016 ben ik zwanger geraakt en ik ben toen gestopt met roken. Ik heb het roken ingeruild voor snoepgoed. Ik at zo een pak Toffifee op en daarna nog een zak met pindarotjes. Of rond Pasen zo’n pak koek met van die kleine zandkoekjes met die spiegeleitjes erop. Ik ging helemaal los!! Ik had een gevoel van ‘nu mag het’ of zo. “Dat komt vast wel door de zwangerschap. Na mijn zwangerschap ga ik wel weer opletten”.  Ik ging van 59 kg naar 100 kg.

Diëten, snaaibuien en schuldgevoel

Na de geboorte van onze dochter was ik in no-time 20 kilo lichter. Ik ging diëten, want ik wilde natuurlijk mijn oude gewicht weer terugkrijgen. Ik woog uiteindelijk 70 kilo en ik kreeg het maar niet voor elkaar om onder de 70 kilo te komen. Ik probeerde elke keer weer iets nieuws: ‘misschien werkt intermittent fasting wel’. Tuurlijk werkte het. Alleen: ik hield het niet vol. Ik gaf mezelf de schuld:

‘waarom kan je dit niet volhouden. Je wil toch afvallen, je wil toch weer lekker je oude kleding aan? Waarom prop je jezelf weer elke avond vol met chocola of koek! Ieder pondje gaat door het mondje’.

Echt, ik had elke avond een snaaibui. Ik dacht toen echt dat ik verslaafd was aan suiker. Na zo’n snaaibui voelde ik elke dag dat ik gefaald had en ik had een enorm schuldgevoel. Daarnaast bepaalde de weegschaal elke ochtend mijn mood van de dag.

Je kan je voorstellen dat dit enorm veel energie vreet.

Kennismaken met Kristen en Intuïtief Eten

Ik kwam wat Instagram posts tegen van meiden die het over intuïtief eten hadden en ik voelde: dit zou het weleens kunnen zijn. Uiteindelijk kwam ik bij Kristen terecht en het voelde voor mij goed om met haar dit proces aan te gaan.

Ik voelde me aan het begin dik en lelijk en ik had het idee dat je pas geaccepteerd wordt als persoon als je slank bent. Nu ik dit schrijf, denk ik: “wat erg dat ik dit dacht!!” Ik droeg vroeger toen ik “slank” was altijd fel gekleurde kleren en ik vond dat dat nu met 2 maten meer niet meer kon. Maar, ik kreeg tijdens het proces het inzicht dat ik mezelf ook te dik vond toen ik 59 kilo woog.

Kristen heeft me een aantal opdrachten gegeven om mee aan de slag te gaan. Ik ben mezelf flink tegen gekomen en dat is maar goed ook.  Ze stelde de juiste vragen. Ik wist eigenlijk de antwoorden zelf al, maar het is fijn dat iemand dit even bij je aanwakkert, zodat je het ook zelf gaat zien en geloven. Mijn zelfbeeld was echt heel laag en tijdens het proces werd deze steeds beter. Ik kreeg allerlei inzichten en ik bloeide helemaal op.

‘Ik voel me niet meer schuldig’

Dankzij het traject met Kristen heb ik nu zo’n rust in mijn hoofd. Ik ben niet meer met eten bezig. Ik ben niet meer bezig met “oh dat mag ik niet nemen, want dat is slecht”. Ik tel geen calorieën meer, ik sta niet meer op de weegschaal en mijn snaaibuien zijn zo goed als verdwenen. Ik neem nog weleens wat lekkers, maar dan omdat ik er zin in heb. Ik kan nu trouwens ook heel goed aanvoelen wanneer ik vol zit en het belangrijkste: ik voel me NIET schuldig!

Ik omarm mijn lichaam, ik draag weer lekker fleurige kleding. Ik voel me een stuk vrolijker en ik merk zelfs dat ik mijn kleding losser begint te zitten. Ik krijg allerlei complimenten van mensen van wat zie je er goed uit. Ik voel echt dat ik straal en ik straal nu ook zoveel rust uit. Ik ben echt een compleet ander persoon

Weten wat ik voor jou kan betekenen?

Klik in de menubalk op ‘kennismaken?’ of het agenda icoontje om een vrijblijvend gesprek in te plannen of stuur me even een berichtje op whatsapp. Ik denk graag met je mee!

Diëtist Kristen - Eten op Gevoel
KvK nummer: 85647381


Lid van de DCN,
Geregistreerd diëtist in KP
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy
Dietist Kristen

Hi, Heb je een vraag over intuïtief eten?

Stuur een berichtje