12 januari 2023

Intuïtief Eten Diëtist – Dieetvrij leven

Een intuïtief eten diëtist kijkt naar meer dan alleen eten. Wat doe ik precies en hoe verschilt mijn werkwijze van een ‘normale’ diëtist?

Bij het woord ‘diëtist’ wordt vaak gedacht aan iemand die je helpt met afvallen of aankomen. De meeste mensen zullen ook nog weten dat een diëtist ze kan helpen bij andere vragen over voeding, bewegen en gezondheid. Maar als ik vertel dat ik intuïtief eten diëtist ben, weten de meeste mensen niet goed wat ze kunnen verwachten. Daarom leg ik je in deze blog alles uit over wat ik doe en hoe ik jou kan helpen!

Intuïtief eten in het kort

Bij Intuïtief eten richt je je met name op gevoel en gedrag, in plaats van voedingslijsten en gewicht. Je leert wat je moet eten en hoeveel je moet bewegen, door beter naar je lichaam te luisteren. Dit noemen we ‘interoceptief vermogen’.

Wetenschappelijk onderzoek laat een verband zien tussen intuïtief eten en een hogere lichaamswaardering, een beter zelfbeeld, minder eetbuien, minder restrictief eetgedrag en meer plezier in eten en bewegen.

Je leert beter voor jezelf zorgen, in plaats van steeds strenger voor jezelf te zijn. En omdat je eet en beweegt op een manier die goed is voor je lichaam, word je ook weerbaarder tegen de invloed van je omgeving. Meer over wat intuïtief eten precies inhoudt, lees je HIER.

Een Intuïtief Eten diëtist kijkt verder dan eten

Gezond eten en voldoende bewegen klinken zo makkelijk. Toch is het voor veel mensen een grote uitdaging. Als intuïtief eten diëtist kijk ik met je mee hoe jij je doelen het best kunt bereiken. Ik wijs niet met vingertjes, en geef je geen eetlijsten mee.

In plaats daarvan kijken we samen naar de problemen die je ervaart, en proberen we tot de kern hiervan te komen. Dus in plaats van je te vertellen dat je minder moet snoepen, kijken we samen naar waarom je zo’n behoefte hebt aan snoep. Je leert niet alleen jezelf beter kennen, maar je krijgt tools en handvatten om nieuw gedrag ook zonder mijn coaching vol te kunnen houden.

Daarnaast vind ik het ook belangrijk om aandacht te hebben voor hoe je naar je lichaam kijkt. Vanaf jongs af aan krijgen we vaak al mee dat we naar een bepaald figuur of gewicht moeten streven. Is het niet thuis, dan is het wel op school, op tv of op social media. Maar, je bent geen machine: ieder lichaam is anders en heeft iets anders nodig.

Hoe ervaren anderen het?

De volgende quotes komen van een aantal cliënten die afgelopen jaar bij mij een coachingstraject hebben doorlopen:

“Na het eerste gesprek wist ik dat ik voor de juiste manier had gekozen. Dit houdt kort gezegd in; naar mijn lichaam gaan luisteren en bedenken wat ik nodig heb, in plaats van regels volgen omdat dat het ‘juiste’ is. Hierdoor ben ik gestopt met overeten, ben ik naar mij lichaam gaan luisteren als het naar eten vraagt, maar heb ik ook geleerd om mij niet schuldig te voelen als ik trek heb in iets lekkers.”

“Wat heb ik geleerd? Dat ik oke ben zoals ik ben, het belang van zelfliefde en hoe ik dit inzet op het gebied van eten.”

“Kristen heeft mij laten zien om de signalen van mijn lichaam te respecteren en daardoor een gezondere relatie te krijgen met eten, gezonde levensstijl en van lichaam en geest. Ik heb nu veel meer rust in mijn hoofd. Ik kan steeds meer mijn lichaam accepteren hoe deze nu is. Daardoor zijn de behoefte van de snaaibuien (craving) aanzienlijk minder geworden.

Intuïtief Eten Diëtist Kristen

Een Intuïtief Eten diëtist is er voor jou als je..

  • wil leren waar bepaald eetgedrag vandaan komt
  • snoepbuien, overeten of emotie-eten wil verminderen
  • je relatie met eten, bewegen en je lichaam wil verbeteren
  • weer wil kunnen genieten van eten, zonder schuldgevoel
  • beter naar je lichaam wil leren luisteren
  • bewuster wil omgaan met eten
  • meer plezier wil krijgen in bewegen

Expert in eetgedrag

Wil jij graag intuïtief, gezond en dieetvrij kunnen leven? Ik help je er graag bij!

foto van diëtist en intuïtief eten coach Kristen

Vertrouw op jezelf en je lichaam

Start met intuïtief eten en leer weer vertrouwen op jezelf en je lichaam. Plan hieronder een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om kennis te maken met mij en mijn werkwijze.

Gratis adviesgesprek

Diëtist Kristen - Eten op Gevoel
KvK nummer: 85647381


Lid van de DCN,
Geregistreerd diëtist in KP
© 2024 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy
Dietist Kristen

Hi, Heb je een vraag over intuïtief eten?

Stuur een berichtje