12 januari 2023

Wat doet een intuïtief eten diëtist?

Wat is mijn rol als intuïtief eten diëtist? En voor welke vragen en doelen kun je bij mij terecht?

Bij het woord ‘diëtist’ wordt vaak gedacht aan iemand die je helpt met afvallen of aankomen. De meeste mensen zullen ook nog weten dat een diëtist ze kan helpen bij andere vragen over voeding, bewegen en gezondheid. Maar als ik vertel dat ik intuïtief eten diëtist ben, weten de meeste mensen niet goed wat ze kunnen verwachten. Om dit uit te kunnen leggen, is het belangrijk om eerst iets te weten over intuïtief eten.

Intuïtief eten in het kort

Bij Intuïtief eten richt je je vooral op gevoel en gedrag, in plaats van voedingslijsten en gewicht. Je leert wat je moet eten en hoeveel je moet bewegen, door beter naar je lichaam te luisteren.

Veel mensen schamen zich als ze naar hun idee iets verkeerds of teveel hebben gegeten en geven zichzelf de schuld. Ze worden hierdoor nog strenger voor zichzelf. Een alternatief hiervoor is om beter te gaan begrijpen waar je eetgedrag vandaan komt. Waarom heb ik steeds zo’n behoefte aan snoep? Waarom eet ik meer dan ik van tevoren wilde? Waarom haal ik geen voldoening uit sporten? Door je hier bewuster van te worden, kun je werken aan andere manieren om ermee om te gaan. Je leert zo beter voor jezelf zorgen, in plaats van steeds harder voor jezelf te zijn. En omdat je eet en beweegt op een manier die goed is voor je lichaam, word je ook weerbaarder tegen de invloed van je omgeving.

Meer weten over intuïtief eten? lees dan ook eens deze blog.

Wat is mijn rol als intuïtief eten diëtist?

Leren om intuïtiever te eten kan een enorme stap zijn. Je hebt je hele leven gegeten volgens (onbewuste) eetregels, voedingslijsten en/of diëten, en ineens ga je het anders proberen te doen. Hoe pak je dit aan?

Als intuïtief eten diëtist kijk ik mee naar wat je doelen zijn en wat er nodig is om die doelen te kunnen bereiken. Anders dan bij een reguliere diëtist, krijg je geen voedingslijsten mee, maar opdrachten en/of adviezen. Met de opdrachten onderzoek je o.a. je eetpatroon, gewoontes, (kritische) gedachtes, overtuigingen en eetregels. Met de adviezen kan ik je meer informatie geven over voeding en bewegen en je bijvoorbeeld adviseren over hoe je met voeding je gezondheidsklachten kunt verminderen.

Het proces om intuïtiever te leren eten kan best confronterend en/of spannend zijn. Dan is het fijn om het gevoel te hebben dat je er niet alleen voor staat. Er is daarom tijdens de gesprekken veel ruimte om je gevoel en gedachtes te delen. En misschien vind je het ook fijn om van mij te weten hoe ik bepaalde stappen van het proces heb ervaren.

Intuïtief Eten Diëtist Kristen

Als intuïtief eten diëtist help ik jou..

  • je relatie met eten, bewegen en je lichaam verbeteren
  • omgaan met schuldgevoel en kritische gedachtes over eten
  • ontdekken waar jouw eetgedrag en eetregels vandaan komen
  • honger en verzadiging eerder herkennen en hier beter naar luisteren
  • beter voor je lichaam te zorgen
  • met meer plezier te bewegen
  • het gevoel hebben dat je er niet alleen voor staat
  • met een open gesprek waarin je emoties en gedachtes durft te delen

Weten of een intuïtief eten diëtist bij jou past?

Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in! Hierin kun je je vragen kunt stellen en kijken we samen of mijn begeleiding aansluit bij jouw doelen. Het inplannen kan via de knop ‘kennismaken’ in het menu of via het contactformulier.

Vertrouw op jezelf en je lichaam

Je hebt geen dieet nodig hebt om je te vertellen wat je moet eten en hoeveel je moet bewegen. Start met intuïtief eten en leer weer vertrouwen op jezelf en je lichaam.

Gratis kennismakingsgesprek

Diëtist Kristen - Eten op Gevoel
KvK nummer: 85647381


Lid van de DCN,
Geregistreerd diëtist in KP
© 2023 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy
Dietist Kristen

Hi, Heb je een vraag over intuïtief eten?

Stuur een berichtje