31 mei 2022

Wat doet een intuïtief eten diëtist?

Als intuïtief eten diëtist help ik je met het verbeteren van je relatie met eten en bewegen.

Wat doet een intuïtief eten diëtist?

Als ik zeg dat ik diëtist ben, denken de meeste mensen dat ik voedingsschema’s maak om mensen te helpen afvallen. Vaak zijn ze verbaast als ik uitleg dat ik daar helemaal niet mee bezig ben!

Intuïtief eten diëtist

Eten op basis van je intuïtie klinkt misschien een beetje zweverig, maar dat is het eigenlijk helemaal niet! Baby’s en jonge kinderen weten heel goed wanneer ze willen eten en hoeveel, zonder dat ze hier bewust mee bezig zijn. Dit komt omdat ze alleen nog maar kunnen luisteren naar wat hun lichaam aangeeft. Dat is de basis van intuïtief eten.

Een intuïtief eten diëtist helpt jou om ontspannen en met plezier te kunnen eten, los van regels en verboden producten, en weer vertrouwen te krijgen in je lichaam.

Eet ik dan niet teveel?

Als mensen starten met intuïtief eten, zijn ze vaak bang dat ze teveel gaan eten. Als je geen regels meer hebt om je aan vast te houden, ga je dan niet gewoon alles maar eten? Kom ik dan niet heel erg aan? Deze angsten zijn heel goed te begrijpen en hier staan we tijdens bij het leren intuïtief te eten dan ook uitgebreid bij stil.

Voor wie is het?

Intuïtief eten is voor jou als je..

.. graag wil dat eten en bewegen weer meer vanzelf gaan.
.. je geen schuldgevoel meer wil hebben na het eten van ‘ongezonde’ producten
.. plezier terug wil krijgen in bewegen en sporten
.. wil ontdekken waar emotie-eten vandaan komt en wat je ermee kunt doen
.. wil leren hoe je beter kunt luisteren naar je honger en verzadiging
.. positiever wil kijken naar je lichaam en gewicht
.. wil stoppen met (strenge) diëten

Traject en tarieven

Als je wil uitproberen wat ik als intuïtief eten diëtist voor jou kan doen, kun je bij mij een startpakket aanschaffen. Hierbij hoort een uitgebreid intakegesprek en 3 vervolgconsulten. Op deze manier kun je kennismaken met mij en intuïtief eten, zonder dat je meteen een langdurig traject hoeft in te gaan. Bij de meeste zorgverzekeraars kun je een deel van de kosten van mijn consulten terugkrijgen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over intuïtief eten en mijn begeleiding? Kijk hier voor meer informatie of mail naar info@dietistkristen.nl.

Diëtist Kristen - Eten op Gevoel
KvK nummer: 85647381


Lid van de DCN,
Geregistreerd diëtist in KP
© 2022 Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy
Dietist Kristen

Hi, Heb je een vraag over intuïtief eten?

Stuur een berichtje